ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ

 Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα εφαρμόζεται η υπογραφή της ΣΣΕ στις εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ, κόντρα στις Κασσάνδρες και τους υπονομευτές της, προς μεγάλη δικαίωση των εργαζομένων.
Μια ΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με γνώμονα το κοινό συμφέρον των εργαζομένων, παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις μερίδας σωματείων και μεμονωμένων συνδικαλιστικών στελεχών, έχοντας όμως την πραγματική στήριξη των περισσοτέρων και μεγαλύτερων σωματείων, προεξέχοντος της ΕΤΕ/ΔΕΗ.
Ας αναρωτηθούν όλοι αυτοί που αντιδρούσαν στη μη υπογραφή της Σ. Σύμβασης τότε, τι θα γινόταν σήμερα στην Επιχείρηση έχοντας υπόψη την σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία. Τα γεγονότα δικαίωσαν τους υποστηρικτές της ΣΣΕ και απογοήτευσαν τους επικριτές της.


Μια από τις υποχρεώσεις του σωματείου μας, που περιλαμβάνει η ΣΣΕ, είναι και η έκτακτη εισφορά των 2 ευρώ για 36 μήνες προς την Ομοσπονδία. Μετά από απόφασή της και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας, αποφασίστηκε η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς να γίνει σε δυο δόσεις των 31 ευρώ, αφαιρώντας τα 2 ευρώ που έχουν παρακρατηθεί τους προηγούμενους μήνες από το σύνολο των 72 που αντιστοιχούν στους 36 μήνες.
Η πρώτη δόση έγινε με την εξόφληση του μηνός Οκτωβρίου και η δεύτερη και τελευταία με την προκαταβολή του Νοεμβρίου, όπου ολοκληρώνεται η έκτακτη εισφορά.
Σχεδόν όλα τα σωματεία προσαρμόστηκαν σε αυτή την τακτική, ακόμη και αυτά που αντιδρούσαν στο παρελθόν, μπροστά στο κοινό συμφέρον, που είναι η στήριξη της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων, έπραξαν το αυτονόητο.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν ακόμη λίγα και πολύ μικρά σωματεία, καθώς και μεμονωμένα συνδικαλιστικά στελέχη που δεν μπορούν να αποδεχθούν τη στρατηγική τους ήττα στο θέμα της υπογραφής της ΣΣΕ, την οποία αγκάλιασαν όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ και εξακολουθούν να αντιδρούν με στόχο πάντα τη διάλυση της Ομοσπονδίας και των σωματείων τους, προς χάριν των ατομικών συμφερόντων τους.
Η ΕΤΕ Ομίλου ΔΕΗ θέλει να υπάρχει ισχυρή Ομοσπονδία και θα τη στηρίζει, γιατί χωρίς αυτή οι αγώνες μας είναι χαμένοι και οι εχθροί των εργαζομένων δικαιωμένοι. Αυτό αποδείχθηκε στο παρελθόν.
Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα δεινά που έρχονται στον Όμιλο ΔΕΗ, τα οποία έχει αποφασίσει η κατά τα άλλα αριστερή κυβέρνηση με την υπογραφή του 3ου και πιο σκληρού μνημονίου, αλλά πιθανόν όσοι αντιδρούν στην οικονομική ενίσχυση της ΓΕΝΟΠ προτάσσουν το κομματικό τους συμφέρον από αυτό των εργαζομένων.
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας στηρίζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, λειτουργώντας στα πλαίσια του καταστατικού μας.

 

Γραφείο τύπου ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ

Επικαιρότητα