Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Δημοφιλή

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

Ακόμη μία νέα αναβολή της υπόθεσης του τιμολογίου ΓΠ από το ΣτΕ

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε δελτίο τύπου μας ενημερώνει: "Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι...

Συγχαρητήρια στους ηρωικούς συναδέλφους μας και συμπαράσταση στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ δίνει...

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για...

Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, λόγω των τεράστιων περικοπών που έχουν συντελεσθεί στους μισθούς μας από την εφαρμογή του μνημονίου, υπάρχουν διάφορες Κασσάνδρες που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την αγωνία του κάθε συναδέλφου.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν συνάδελφοι από διάφορα σωματεία που προωθούν και ζητάνε από τους συναδέλφους τους χρήματα για αμοιβές δικηγόρων, ώστε να προβούν σε μεμονωμένες αγωγές για τις μειώσεις που έχουν επιφέρει στους μισθούς μας οι μνημονιακοί νόμοι (3833/10, 3845/10, 4024/11).

Όπως γίνεται κατανοητό, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα έννομο συμφέρον να συμμετέχουν σε μεμονωμένες ενέργειες διαφόρων σωματείων.

Προκαταβολικά τους ενημερώνουμε, ότι η υπόθεση της μείωσης των μισθών μας δεν έχει τελεσιδικίσει στο Συμβούλιο Επικρατείας, μετά από προσφυγή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

 

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ, μετά από αυτή την εξέλιξη βρίσκεται σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους για οποιαδήποτε κίνηση που θα είχε βάση διεκδίκησης των απολεσθέντων μισθών μας και θα είχε προβεί σε αντίστοιχες κινήσεις για όλα τα μέλη της, που θα είχαν αποτέλεσμα για τους συναδέλφους και όχι να συμμετέχει σε εργολαβικά παιχνίδια δικηγορικών γραφείων, για τη δημιουργία συνδικαλιστικών συμφερόντων και εντυπώσεων, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και δυστυχώς συνεχίζονται από άλλους και σήμερα. Παρακολουθούμε το όλο θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις.

Οι ενέργειες αυτών των σωματείων, εκ του αποτελέσματος δείχνει ότι έχουν μόνο ψηφοθηρικό και συνδικαλιστικό συμφέρον συντεχνιακού τύπου και για να το πετύχουν ποντάρουν στην άγνοια και την αγωνία των συναδέλφων για ένα καλύτερο οικονομικό περιβάλλον.

Οποιαδήποτε κίνηση συναδέλφου, πέραν από το κλαδικό του σωματείο, όπως είναι η ΕΤΕ/ΔΕΗ, είναι χωρίς αντίκρισμα .

Αυτή είναι η πραγματικότητα του όλου θέματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ

Επικαιρότητα