ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ.

Με βάση τις διατάξεις του μνημονικού πολυνομοσχεδίου (έκτρωμα), που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναπροσαρμόζεται προς το δυσμενέστερο ο δημόσιουπαλληλικός κώδικας, γεγονός που ανατρέπει ολοσχερώς και το πειθαρχικό δίκαιο που ίσχυε στον Όμιλο ΔΕΗ, επί δεκαετίες.

Ουσιαστικά με την ρύθμιση αυτή καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας, για κάθε μισθωτό που για τον οποιονδήποτε λόγο (αντικειμενικό ή υποκειμενικό) ελέγχεται πειθαρχικά, δηλ. (του ασκείται πειθαρχική δίωξη ή έχει παραπεμθεί ήδη σε πειθαρχικό έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσιακές Επιτροπές).

Πρόκειται για μια αντισυνταγματική ρύθμιση, που παραβιάζει κατάφορα τον εργασιακό πολιτισμό, η οποία ήρθε προκειμένου να σπείρει την φοβία στις τάξεις των εργαζομένων, να περιορίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και να καταστήσει τους εργαζόμενους όμηρους, έναντι του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος και της διοικητικής αυθαιρεσίας.

Αξιολογώντας την σοβαρότητα του θέματος και προκειμένου να ενημερωθούν, αλλά και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι μέλη μας, από τους κίνδυνους που εγκυμονούν, παραθέτουμε περιεκτική ανάλυση των αντισυνταγματικών διατάξεων.

Παράλληλα ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι με την συνδρομή των Νομικών μας Συμβούλων, αποκρυπτογραφούμε σε βάθος τις βλαπτικές διατάξεις του Νόμου, προκειμένου να τις προσβάλλουμε σε νομικό επίπεδο και να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο την εφαρμογή τους.

Τις διατάξεις αυτές, που προσβάλλουν την εργασιακή μας υπόσταση και αξιοπρέπεια, εμείς, οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ, θα τις καταργήσουμε στην πράξη.

 

Για την ανάλυση των ρυθμίσεων πατήστε εδώ.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

 

 

 

Επικαιρότητα