Τα εργατικά δυστυχήματα δεν έχουν τελειωμό

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά καταγράφονται δύο σοβαρά εργατικά  ατυχήματα από τα οποία το ένα κατέληξε σε δυστύχημα.
Πιο συγκεκριμένα εργολαβικός συνάδελφος χειριζόμενος μηχάνημα έργου σε εργασίες δικτύου, κτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί και  λίγες μέρες αργότερα να χάσει την ζωή του. Το δεύτερο περιστατικό συνέβη  σε νεαρό εργολαβικό εργαζόμενο που σε εργασίες αποκατάστασης βλάβης και επισκευής μετασχηματιστή υποσταθμού, χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Του προσφέρθηκαν  άμεσα οι πρώτες βοήθειες και ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.
Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον συνάδελφο που άδικα θυσιάστηκε καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή της στην οικογένεια του εκλιπόντα και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο έτερο συνάδελφο.
Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι:
Οι εργασίες στα δίκτυα απαιτούν επαρκή στελέχωση συνεργείων, υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας, η οποία διασφαλίζεται από συνεχή και με τακτά χρονικά διαστήματα εκπαίδευση, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας ώστε να μην δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες, για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.
Η μη πιστή τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, η εντατικοποίηση που βιώνουν οι συνάδελφοι που εργάζονται είτε σε ανάδοχες εταιρίες είτε στον ΔΕΔΔΗΕ, προκαλούν ερωτηματικά και ανησυχία για το εργασιακό μέλλον και την ασφάλεια, όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής ζώνης.
Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ ζητά την διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών των δύο συμβάντων. Επιπρόσθετα ζητά επιτακτικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και να μην “αδιαφορούν” για την ανθρώπινη ζωή και αξία.
Σε κάθε περίπτωση, ότι γίνεται αντιληπτό από όλους του εργαζομένους, πρέπει με κάθε τρόπο να αναδεικνύεται και να καταγγέλλεται. Η ενεργοποίηση όλων είναι επιβεβλημένη γιατί μόνο έτσι θα διασφαλιστούν οι ανθρώπινες ζωές και οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας.
Ο Διαχειριστής του Δικτύου απαιτείται να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της ηλεκτροδότησης σε κάθε σημείο της χώρας χρησιμοποιώντας όμως εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο στους τύπους και την ουσία προσωπικό που απαρέγκλιτα θα ακολουθεί πρότυπα ασφαλούς εργασίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Επικαιρότητα