ΕΤΕ/Ομίλου -ΔΕΗ: Υπεγράφη η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) Προσωπικού ΔΕΔΔΗΕ

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

Συναδέλφισσες–συνάδελφοι

Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της Διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, μαζί με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μέλη της, στα οποία ανήκει και η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ.

Η νέα ΣΣΕ αποτελεί άλλη μία κατάκτηση των εργαζομένων και του Συνδικάτου, καθώς, είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης, που διασφάλισε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, στα πρότυπα του Ομίλου ΔΕΗ.

Η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, περιλαμβάνεισημαντικές μισθολογικές αυξήσεις, που είχαν να γίνουν προ μνημονίων, καθώς, και την ένταξη των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων στον ΚΚΠ-ΔΕΗ.

Επιπρόσθετα, δόθηκαν οικονομικές παροχές (επίδομα επικίνδυνης εργασίας, διασφάλιση τροφείου), διατηρώντας πλήθος κεκτημένων των προηγούμενων συμβάσεων και του θεσμικού πλαισίου των κανονισμών.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Ως Συνδικαλιστικό Κίνημα σίγουρα επιθυμούσαμε και διεκδικήσαμε, μέχρι τέλους, περισσότερα από όσα μας δόθηκαν. Βάλαμε τις βάσεις και τα θεμέλια, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, για μεγαλύτερες συνδικαλιστικές κατακτήσεις με σταθερό γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Επίσης, πιστεύουμε ότι με την υπογραφή της ΣΣΕ σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ αποδεικνύεται έμπρακτα, για ακόμη φορά, ότι μόνο με οργανωμένο και δυναμικό συνδικαλιστικό κίνημα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να έχουμε οφέλη.

Μόνο με δυνατή και ενωμένη Ε.ΤΕ./Ομίλου ΔΕΗ, πρωτοβάθμια σωματεία και η Ομοσπονδία μπορούν να διασφαλίσουν τις κατακτήσεις αλλά και να ανακτήσουν όλα όσα μας στέρησαν οι μνημονιακές πολιτικές της προηγούμενης δεκαετίας.

Η ΕΤΕ./ΔΕΗ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μαζί με την Ομοσπονδία στον ΑΔΜΗΕ για την υπογραφή ΣΣΕ, με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για τα συμφέροντα εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση ξεκινούν άμεσα οι επόμενες διεκδικήσεις όπου, με διαρκείς αγώνες, θα φέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου ΕΤΕ/Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ

Επικαιρότητα