ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

Τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ εξηγεί, τι κάνουν οι εναερίτες σε περίπτωση χιονιού στις κολώνες

Ο Τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ, Στέλιος Τσακαλίδης εξηγεί τι κάνουν...

Μια Επιχείρηση για να επιβιώσει είναι απαραίτητο να έχει ρευστότητα στα ταμεία της για να μπορεί να αντεπεξέλθει στις «αντιξοότητες» ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, όπως είναι η ΔΕΗ, αυτή τη στιγμή είναι οικονομικά στραγγαλισμένη, λόγω της μη είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες έχουν ξεπεράσει το 1,7 δις ευρώ.

Τα μεγαλύτερα χρέη προς της ΔΕΗ προέρχονται από τη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας τα οποία ανέρχονται στα 421 εκατ. Ευρώ, στα 304 εκατ. είναι οι οφειλές από βιοτεχνίες, εμπορικές επιχειρήσεις και νοικοκυριά, καθώς και 254 εκατ. από λογαριασμούς που έχουν λήξει και δεν

πληρώνονται αμέσως, αλλά σε επόμενους.

 

Πάνω από 184 εκατ. χρεωστάει το Δημόσιο και περίπου 102 εκατ. είναι οι οφειλές από το Κοινωνικό Τιμολόγιο και 433 εκατ. άλλες κατηγορίες εκ των οποίων τα 312 ανήκουν στην κρατική Λάρκο, στην οποία μερίδιο κατέχει και η ΔΕΗ.

Όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των 1,7 δις ευρώ «πνίγουν» την Επιχείρηση και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός για την είσπραξη τους, πως μπορεί να επιβιώσει μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και μάλιστα στρεβλό;

Τι κάνει για όλα αυτά η Διοίκηση της ΔΕΗ;

Τι κάνει η Κυβέρνηση;

Γιατί η μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο;

Πως είναι δυνατόν να χάνει όλες τις νομικές υποθέσεις, έναντι των ανταγωνιστών της, όπως με την ΑτΕ και την Χαλυβουργική, από τις οποίες επιβαρύνθηκε με 25,7 εκατ. ευρώ επιπλέον των ληξιπρόθεσμων.

Το φαινόμενο των ρευματοκλοπών έχει πάρει τη μορφή «επιδημίας», καθώς σχεδόν όλες οι εργασίες που άπτονται των μετρητών έχουν αφεθεί στους εργολάβους με τα αποτελέσματα τους να είναι αποκαρδιωτικά.

Πρέπει άμεσα ο ΔΕΔΔΗΕ να επανασυστήσει την πάλαι ποτέ και αποτελεσματική υπηρεσία ερευνών, όπου θα λειτουργεί σε κεντρικό επίπεδο, ως υπηρεσία ελέγχου έχοντας όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων επί του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να απαλειφθούν όλα αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς.

Τα δικηγορικά γραφεία που θα αναλάβουν την είσπραξη των οφειλών δεν αντικατοπτρίζουν το κοινωνικό πρόσωπο της Επιχείρησης και δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικά.

Η στρεβλή απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπου κατ΄ουσίαν επιδοτούνται οι ιδιώτες ανταγωνιστές της ΔΕΗ εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και η πλήρης απαξίωση της ΔΕΗ, θα φέρουν προ των πυλών την πλήρη κατάρρευση της ενεργειακής αγοράς, με τραγικά αποτελέσματα για όλους.

Αυτός ό κίνδυνος πρέπει να αποτραπεί και την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά η Διοίκηση της Επιχείρησης και πρωτίστως η Κυβέρνηση, οι οποίες θα είναι υπόλογες έναντι του Ελληνικού λαού.

 

                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ

Επικαιρότητα