ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 08/03/2018  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, μιας και σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα.Η συγκεκριμένη ημέρα γιορτάζεται σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας  που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για την ακρίβεια, διεκδίκησαν λιγότερες ώρες εργασίας και καλύτερο εργασιακό ωράριο, δίνοντας το «φωτεινό» παράδειγμα της αγωνιστικής διεκδίκησης και της κοινωνικής απελευθέρωσης για το γυναικείο φύλο.

Παρά το γεγονός ότι από τότε έχουν περάσει δεκάδες χρόνια οι αγώνες των γυναικών συνεχίστηκαν με αποτελεσματικότητα και επιτυχία. Όμως  σήμερα βλέπουμε να συνεχίζονται οι διακρίσεις, οι εκβιασμοί των εργοδοτών, οι απολύσεις νέων μητέρων, η καταστρατήγηση του μειωμένου ωραρίου και μία σειρά νέων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στον κόσμο της εργασίας οι γυναίκες της εποχής μας.

Συνάδελφοι

H μάχη για την άρση των διακρίσεων που βιώνουν οι Ελληνίδες είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του συνεχούς αγώνα απέναντι στο κοινωνικό ολοκαύτωμα που βιώνει έντονα  ο γυναικείος πληθυσμός  σε μία εποχή που ο θεσμός της οικογένειας που έχει ως βάση την μητέρα βρίσκεται στο στόχαστρο των δανειστών και της ευρωπαικής οικονομικής ελίτ. Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε αυτή την επιθετική πολιτική των δανειστών και όσων τους υπηρετούν σε αξίες και γενιές που έχουν ματώσει για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων τους

Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ -ΔΕΗ καλεί όλους τους συναδέλφους με αφορμή αυτή την σημαντική μέρα  να δυναμώσουμε τους συλλογικούς αγώνες για έναν κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Επικαιρότητα