Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ – ΚΗΕ: 50 χρόνια από τη εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

Οι Εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ μαζί με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας και τον λαό τιμούν τους ήρωες της φοιτητικής εξέγερσης ενάντια στη χούντα των Συνταγματαρχών. Το αιματηρό τέλος πολλών αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα απέναντι στο φασιστικό καθεστώς συνοδεύτηκε και από μία άλλη εθνική τραγωδία, εκείνη της Τουρκικής εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου.

Τα ιστορικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για συλλογική αντίσταση στο φασισμό και για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, οικοδομούν την γενιά του αύριο που οφείλει να μάχεται και να διεκδικεί απέναντι σε κάθε πρακτική ολοκληρωτισμού.

Μισό αιώνα μετά, καλούμαστε να αγωνιστούμε για τις ίδιες τις αξίες της ζωής, της ανθρωπιάς, της αμοιβαιότητας και της αλληλεγγύης. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει ότι η δημοκρατία απαιτεί αρετή και θυσίες και παράλληλα σηματοδοτεί ένα μήνυμα ανιδιοτέλειας, συλλογικότητας και ελπίδας για όλους μας.

Το πρόταγμα των αγωνιζόμενων φοιτητών του Νοεμβρίου του 1973 για Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, θα παραμένει παντοτινά επίκαιρο και θα αποτελεί διαχρονική ανάγκη στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ τιμώντας τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και τους αγωνιζόμενους φοιτητές που πάλεψαν για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα θα συνεχίσει στοδιηνεκές, να παλεύει και να πρωταγωνιστεί στις κοινωνικές διεκδικήσεις για ένα καλύτερο μέλλον, ώστε να διαφυλάξουμε κατακτήσεις και δικαιώματα.

Το μήνυμα της αντίστασης στον εκάστοτε εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό που με βία οικονομική, στρατηγική, και ένοπλη στερεί τόσο σημαντικά αγαθά, αποτελεί και πρέπει να αποτελεί το πρόταγμά μας για ειρήνη ουσιαστική, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα του εργατικού και συνδικαλιστικού Κινήματος.

Τιμούμε τους αγωνιστές της Δημοκρατίας!

Τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε για την επίτευξη ΕΙΡΗΝΗΣ παντού!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ – ΚΗΕ

Επικαιρότητα