ΕΤΕ/Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας για ΥΒΑΕ και συντάξεις

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

Τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ εξηγεί, τι κάνουν οι εναερίτες σε περίπτωση χιονιού στις κολώνες

Ο Τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ, Στέλιος Τσακαλίδης εξηγεί τι κάνουν...

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ, Στέφανος Κουνούκλας και ο Γενικός Γραμματέας, Κωνσταντίνος Τσίγαλος, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, κο Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, σχετικά με θέματα ασφάλισης και, ειδικότερα, με το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε, με την αναίτια καθυστέρηση, στην έκδοση συντάξεωνσε συναδέλφους που στον εργασιακό τους βίο είχαν ενταχθεί στα υπερβαρέα (ΥΒΑΕ).

Έπειτα από εποικοδομητική συζήτηση, ο κος Τσαγκαρόπουλος αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε σε άμεση λύση του προβλήματος εντός των επόμενων ημερών ώστε να μη υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ επισήμανε στο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας για το φλέγον θέμα σχετικά με μία σειρά λαθών που έχουν προκύψει από τα απογραφικά δελτία (DG) τα οποία είναι λογιστικού χαρακτήρα.

Το ζήτημα αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στους εργαζομένους του ΔΕΔΔΗΕ που εντάσσονται ή όχι στο καθεστώς των ΥΒΑΕ και αναμένουμε την άμεση επίλυση του προβλήματος, υλοποιώντας την κατάργηση των DG ως αποδεικτικό στοιχείο απασχόλησης, σύμφωνα με όσα δεσμεύτηκε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας.

Τέλος, για την Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ είναι αυτονόητο ότι πρέπει να εξαλειφθεί αυτή η αδικία για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ & ΥΒΑΕ, οι οποίοι εργάζονται κάτω από σκληρές και ειδεχθείς συνθήκες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Επικαιρότητα