ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ

Δημοφιλή

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

Ακόμη μία νέα αναβολή της υπόθεσης του τιμολογίου ΓΠ από το ΣτΕ

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε δελτίο τύπου μας ενημερώνει: "Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι...

Εθελοντική αιμοδοσία στην Μεγαλόπολη

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ...

Συγχαρητήρια στους ηρωικούς συναδέλφους μας και συμπαράσταση στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ δίνει...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6-11-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι της χώρας μας, για μια ακόμη φορά, έπειτα από έξι χρόνια καταπάτησης των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής, που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει «όρθιο».

 Είναι προφανές ότι και αυτή η Κυβέρνηση, αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίζει με την ίδια «φιλοσοφία» τις πολιτικές τιμωρητικής λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης.

Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης αυτής πολιτικής, αυτή τη φορά με αριστερό πρόσημο, είναι ολέθρια για την κοινωνία και την οικονομία.

Οι μισθοί μειώνονται, συντάξεις εξαφανίζονται, νέοι φόροι παντού, ακόμη και στην αναπνοή μας, διάλυση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας, η οποία είναι στον «αυτόματο πιλότο», προς χάριν της «έντιμης» συμφωνίας της κυβέρνησης με αυτούς που θα έδιωχνε πριν της εκλογές.

Την ίδια ώρα, η 13η σύνταξη ξεχάστηκε, ο κατώτατος μισθός δεν επανήλθε στα 751€, το αφορολόγητο τείνει να εξαφανιστεί, πάνω από ένα (1) εκατομμύριο συνάδελφοί μας παραμένουν απλήρωτοι από 3 έως 12 μήνες, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς, τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα βρίσκονται υπό κατάργηση, ενώ οι κλαδικές συμ­βάσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Εν μέσω θυέλης και capital controls, ετοιμάζονται να εκποιήσουν τον Όμιλο ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους, που δεν είναι άλλοι, παρά η εξυπηρέτηση των δανειστών και της διαπλοκής.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στην Ελληνική κοινωνία και είναι η ώρα να σταματήσουμε την επερχόμενη λαίλαπα.

Όλοι μαζί συντονισμένα και ενωμένα για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ΕΤΕ/ΔΕΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Επικαιρότητα