ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.

ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΕ.

ΤΑ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚ – ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ.

 Δεν χρειάστηκαν να περάσουν περισσότεροι από τρείς μήνες από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές για να διαπιστώσουμε την ασυνέπεια των προεκλογικών υποσχέσεων. Η παραπλανητική ρητορεία της

δήθεν δημοσιονομικής χαλάρωσης που εξήγγειλαν τα κόμματα της τρικομματικής κυβερνητικής εξουσίας, εξελίσσεται γρήγορα σε ΑΓΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, σε νέα ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, σε προσπάθεια ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ.

 

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ της κυβερνητικής ατζέντας, η εξαθλίωση των εργαζομένων, η εκποίηση το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου. ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ και εχθρός η εργατική τάξη, οι θεσμοί, τα συνδικάτα. ΣΥΜΜΑΧΟΣ και εταίρος τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Οι παρεμβάσεις στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ και την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, διακηρύσσονται παραπλανητικά ως «μεγάλες τομές» στην οικονομία και σηματοδοτούν τις εξελίξεις που επιφυλάσσουν για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, η εκθεμελίωση του κοινωνικού χάρτη παρουσιάζονται υποκριτικά ως «διαρθρωτικές αλλαγές», κρύβοντας με επιμέλεια τις πραγματικές τους διαθέσεις που είναι η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ελευθερία των απολύσεων, η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και η μείωση των αποδοχών για όλους τους εργαζόμενους δημόσιους και ιδιωτικούς.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ – ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ: Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, αλλά και όλης της χώρας δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα καλό από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης.

 

Οι προθέσεις είναι ολοφάνερες. Χτυπούν αλύπητα τις κατακτήσεις των εργαζομένων γιατί επιδιώκουν πάση θυσία να επιστρέψουν τις εργασιακές σχέσεις στο μεσαίωνα. Επιχειρούν σκόπιμα να δημιουργήσουν ρήγματα στην συνοχή της κοινωνίας ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΚΑΘΕ ΙΔΕΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ. Επιτέλους είναι η ώρα να στείλουμε το δικό μας μήνυμα στην κυβερνητική αυθαιρεσία. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ..!!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΧΑΡΑΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Δεν επιτρέπουν την λεηλασία κοινωνικών και εργασιακών κατακτήσεων. Δεν συναινούν σε πολιτικές ενίσχυσης των εργοδοτικών δικαιωμάτων, Δεν συναινούν και απορρίπτουν τους διασπαστικούς διαχωρισμούς σε ρετιρέ και υπόγεια, σε δημόσιους και ιδιωτικούς .

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

 

Μοναδική διέξοδος η συσπείρωση και ο αγώνας των εργαζομένων για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να μην γκρεμιστούν όλα όσα με κόπο αγώνα και θυσίες κατακτήσαμε τις περασμένες δεκαετίες. Για να μην μεταμορφώσουν την κοινωνία μας σε κοινωνία του φόβου της υποταγής και της ανασφάλειας.

 

Οι εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις είναι αδιαπραγμάτευτες και οφείλουμε να τις παραδώσουμε αλώβητες και ακέραιες στις επόμενες γενιές. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στα ψευτοδιλήμματα περί αναγκαιότητας, αλλαγών, και μεταρρυθμίσεων. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην αντεργατική πολιτική που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην προσπάθεια διαμελισμού της κοινωνίας.

 

Στην πολιτική της εθνικής και κοινωνικής ταπείνωσης απαντάμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Με απεργιακό κίνημα διάρκειας, με συσπείρωση και ταξική αλληλεγγύη. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

 

ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9/2012, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ .. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ στην ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

 

Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που θα γίνει την Πέμπτη 27/9/2012, με θέμα την ΠΡΟΤΑΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ΕΤΕ/ΔΕΗ, για ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ με τις άλλες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ και ΚΟΡΥΦΩΣΗ του ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ μας ΑΓΩΝΑ.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Επικαιρότητα