Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ»

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

                    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10-3-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ»

 

Συνεχίζοντας με ανερυθρίαστο τρόπο, η μνημονιακή συγκυβέρνηση των υπηρετών της τρόικας προωθεί το ξεπούλημα της ΔΕΗ, το οποίο περιλαμβάνει το 30% του υφιστάμενου παραγωγικού δυναμικού της μητρικής εταιρείας (Παραγωγή-Ορυχεία-Εμπορία-Υποστηρικτικές υπηρεσίες).

 

 

Στο στόχαστρο είναι σύγχρονες μονάδες παραγωγής ΑΗΣ, (λιγνιτικούς και φυσικού αερίου) και ΥΗΣ, η κατασκευή των οποίων χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από κεφάλαια της ΔΕΗ και τις εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ (ενσωματωμένη περιουσία), καθώς και Ορυχεία, ενώ η κυβέρνηση εξαναγκάζει χιλιάδες καταναλωτές να αλλάξουν προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας με βάση τα συμφέροντα των ιδιωτών.

 

Οι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές διάλυσης της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας, κύρια ωφελούν τα ιδιοτελή συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών και υπονομεύουν μέχρι και την βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών (υψηλό αρδευτικό κόστος για τους αγρότες), ενώ υπόλογοι θα είναι και όσοι βουλευτές υποστηρίξουν και ψηφίσουν το νομοσχέδιο που αφορά τη πώληση της «μικρή ΔΕΗ».

 

Παράλληλα εγκληματούν σε βάρος των ελλήνων καταναλωτών που θα υποστούν άμεσα τις αρνητικές συνέπειες του ξεπουλήματος, αφού τίθενται θέματα για ασφαλή τροφοδοσία όλης της χώρας και την αποτελεσματική και ταχύτατη επισκευή των βλαβών.

 

Η απελευθέρωση της αγοράς Η/Ε με ευνοϊκούς όρους για τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ και το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, φαίνεται δεν ικανοποίησαν τα ντόπια και ξένα συμφέροντα και με καινούργιο σχέδιο νόμου επιθυμούν να οδηγήσουν τον εθνικό ενεργειακό πυλώνα της πατρίδας μας σε ολική απαξίωση.

 

Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ θα πράξει για άλλη μια φορά τον ιστορικό της ρόλο και θα παλέψει με κάθε μέσο που διαθέτει να σταματήσει τα δόλια σχέδια των υποτακτικών της τρόικας.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ –ΚΗΕ

Επικαιρότητα