Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6-3- 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Η ημέρα της γυναίκας δεν είναι μια ημέρα γιορτής. Δεν είναι μία ημέρα σαν την γιορτή της μητέρας, σαν του Αγίου Βαλεντίνου. Δυστυχώς οι συνθήκες για τις γυναίκες υποβαθμίζονται ακόμη περισσότερο στην εποχή του μνημονίου. Όλο και περισσότερες γυναίκες αποκλείονται από το δικαίωμα στην εργασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα τα 2/3 των νέων γυναικών είναι άνεργες.

 

Όλο και περισσότερες γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, όπως συμβαίνει με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Όμως στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων γίνεται όλο και πιο φανερό καθημερινά, ότι η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και η ποιότητα της ζωής μας ξεκινάει πάντα από εκείνους που θεωρούνται οι πιο ευάλωτοι, όπως η νεολαία και οι γυναίκες.

Έτσι, σήμερα οι γυναίκες συνεχίζουν να αμείβονται λιγότερο από τους άντρες για την ίδια εργασία, την ίδια στιγμή που η κρίση τις επιβαρύνει περισσότερο. Τις καθιστά πρώτες στην ανεργία, πρώτες στις συνέπειες από την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους (όπως το κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών).

Παράλληλα, βλέπουμε να μπαίνουν διαρκώς στην ημερήσια ατζέντα φαινόμενα σεξισμού και διαπόμπευσης των γυναικών. 

Όμως, αυτές οι γυναίκες πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνες. Όλοι και όλες μαζί αγωνιζόμαστε καθημερινά και τις 365 μέρες του χρόνου για τα δικαιώματα των γυναικών. Για να μπορέσουμε να διώξουμε τον χειμώνα, την απαισιοδοξία και την καταστροφή. Για να φέρουμε την άνοιξη και να γεμίσουμε με δημιουργικότητα τις ζωές μας. Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι και όλες μαζί.

Ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών. Αλλά, ταυτόχρονα, και ημέρα στοχασμού και πάλης ενάντια στις διακρίσεις και στην εκμετάλλευση που έχουν ως αφετηρία το φύλο. 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Επικαιρότητα