ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ & Δ/ΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

image edited

Επιστολή δημάρχου Εορδαίας σχετικά με την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ΙΙΙ

Αξιότιμε κ. πρόεδρε, έχοντας υπόψη τις ασαφείς εξελίξεις όσον αφορά την επαναλειτουργία της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σας πληροφορούμε ότι:

Από την στιγμή του ατυχήματος και με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις, ο Δήμος Εορδαίας θεώρησε αναγκαία και εφικτή την αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Μονάδας 3 και εξέφρασε δημόσια την θέση αυτή για τους παρακάτω κυρίως λόγους :

 

1ον. Την διασφάλιση των Θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην υπόψη μονάδα, αλλά και του κύκλου εργασιών και των πρόσθετων θέσεων εργασίας των εξωτερικών συνεργατών της Δ.Ε.Η. που υποστηρίζουν την λειτουργία της Μονάδας.

2ον. Την διασφάλιση της ομαλής τροφοδοσίας της Τηλεθέρμανσης σε περιόδους βλαβών των μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς ή μεγάλου ψύχους που σημειώνεται συχνά στην περιοχή μας. Επισημαίνεται ότι κατά την φετινή χειμερινή περίοδο η Δ.Ε.Η., λόγω της αιφνίδιας διακοπής τροφοδοσίας από την μονάδα 3 που παρείχε έως 50 MWth στην Τηλεθέρμανση και λόγω της υψηλής ζήτησης θερμότητας, αποδέχθηκε το πιεστικό αίτημα του Δήμου και προέβη στην δωρεάν χορήγηση πετρελαίου προς την Τηλεθέρμανση ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις.

Επίσης επισημαίνεται ότι ο Δήμος επένδυσε τεράστια για τις δυνατότητές του ποσά για την σύνδεση της Τηλεθέρμανσης και εις μετασκευές της μονάδας 3, όπως και για την σύνδεση με τον ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ που αποσύρθηκε ήδη, από το 2013 και παρείχε 25 ΜWth στην Τηλεθέρμανση.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να εξετάσετε και να αποφασίσετε την άμεση επαναλειτουργία της Μονάδας Πτολεμαΐδα τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της νέας μονάδας Πτολεμαΐδα 5.

 

 

Επικαιρότητα