Ένταξη Μισθωτών & Αναγνώριση Χρόνου Προϋπηρεσίας.

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25/2/2013

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                       Προς Γενικό Δ/ντη Ανθρωπίνων Πόρων ΔΕΗ. Α.Ε. κ Δαμάσκο Γιώργο.

         Θέμα : Ένταξη Μισθωτών & Αναγνώριση Χρόνου Προϋπηρεσίας.

 

Κύριε Γενικέ,

 

Σχετικά με την Ένταξη των συναδέλφων μας από τις προκηρύξεις 1/2007 και 1/2008, αλλά και την προσμέτρηση του χρόνου προϋπηρεσίας και την έναρξη των οικονομικών μεταβολών, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :

α)           Μετά και τον διαχωρισμό της ΔΕΗ. Α.Ε, η διαδικασία των εντάξεων υλοποιείται με διαφορετικό τρόπο στην Μητρική ΔΕΗ, συγκριτικά με τις Θυγατρικές.

β)            Τα προηγούμενα χρόνια με βάση τον ΚΚΠ/ΔΕΗ και τις αποφάσεις της Επιχείρησης, για τους συνάδελφους που συμπλήρωναν 18 – 19 μήνες άρχιζε η διαδικασία την ένταξης, έτσι ώστε με την συμπλήρωση των 24 μηνών να ολοκληρώνεται η διαδικασία και το πολύ σε 24 – 26 μήνες να εντάσσονται. Ήδη αυτό, με ευθύνη και της Διοίκησης έχει καταστρατηγηθεί, με αποτέλεσμα οι εντάξεις να ολοκληρώνονται σε 30 – 36 μήνες.

Αντιλαμβάνεσθε ότι ζώντας σε μια εποχή με συνεχείς μεταμεσονύκτιες νομοθετικές ρυθμίσεις, η καθυστέρηση στην διαδικασία ένταξης δημιουργεί εύλογα ανησυχίες, που σχετίζονται με το μέλλον και την προοπτική των συναδέλφων.

γ)                Σχετικά με την αναγνώριση και την προσμέτρηση του χρόνου προϋπηρεσίας και πάλι με ευθύνη της Διοίκησης γίνεται καταστρατήγηση του Άρθρου 49 του ΚΚΠ/ΔΕΗ, που αφορά την ημερομηνία έναρξης των οικονομικών μεταβολών και την καταβολή των αναδρομικών.

Το ίδιο ισχύει με την απόφαση .Διοίκησης 260 /19-12-2002 και του Υπηρεσιακού Εγγράφου ΔΠΤΣ 50671/2003, που αφορούν την αναγνώριση και προσμέτρηση του χρόνου της Πρακτικής Άσκησης στην ΔΕΗ, η όποια φημολογείται έντονα ότι δεν είναι στις προθέσεις της Διοίκησης, να αναγνωριστεί.

Κύριε Γενικέ,

Στη βάση των παραπάνω και προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τις εξελίξεις επί των συγκεκριμένων θεμάτων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα παραπάνω θέματα απασχολούν ένα σημαντικό αριθμό νέων συναδέλφων μας, οι οποίοι ευρισκόμενοι στο εισαγωγικό κλιμάκιο και με παγωμένο το χρονοεπίδομα, έχουν ιδιαίτερα χαμηλές αποδοχές και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Τέλος και σε ότι μας αφορά, ευελπιστούμε το φαινόμενο της καθυστέρησης να οφείλεται σε αντικειμενικές δυσκολίες των υπηρεσιών και να μην αποτελεί προϊόν κωλυσιεργίας που υποκρύπτει παντός είδους σκοπιμότητες.

 

Για την ΕΤΕ ΔΕΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ                                                    ΤΩΜΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝ.

 

 

Κοινοποίηση : ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Επικαιρότητα