ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

Δημοφιλή

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

Ακόμη μία νέα αναβολή της υπόθεσης του τιμολογίου ΓΠ από το ΣτΕ

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε δελτίο τύπου μας ενημερώνει: "Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι...

Εθελοντική αιμοδοσία στην Μεγαλόπολη

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ...

Συγχαρητήρια στους ηρωικούς συναδέλφους μας και συμπαράσταση στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ δίνει...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:   3 -11- 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

 

        Συναδέλφισσες – φοι,

 

Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ έχει αποφασίσει να «τιμωρήσει» τους εργαζομένους της Εταιρείας, προβαίνοντας σε απαράδεκτες πρακτικές μείωσης του μισθολογικού κόστους.

Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει είναι αντεργατικός και ανάλγητος. Αποφάσισε να μην καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και ειδικά στην πρώτη γραμμή, όπως είναι τα δεδουλευμένα στη βάρδια και οι διάφορες προσαυξήσεις.

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων, και συγκεκριμένα η μη καταβολή των νόμιμων προσαυξήσεων για εργασία σε Κυριακές και αργίες προς τους εργαζόμενους, είναι παράνομη, ενώ ουδεμία αντικατάσταση των δεδουλευμένων αποδοχών με “ρεπό” είναι δυνατή.

 

Οι τυχόν “αστοχίες” της διοίκησης της εταιρείας στον περιορισμό του μισθολογικού κόστους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε μη καταβολή των νομίμων προσαυξήσεων για νυκτερινή εργασία ή εργασία σε Κυριακή ή Αργία, η οποία για τους εργαζόμενους της βάρδιας έχει τακτικό χαρακτήρα.

Επίσης, παρατηρείται το φαινόμενο ότι τα Δελτία Απασχόλησης (t/s) δεν αναφέρουν τις πραγματικές ημέρες και ώρες εργασίας, ενώ ζητείται από τους εργαζόμενους, προκειμένου να πληρωθούν, να υπογράψουν ανακριβή στοιχεία.

Επειδή η συμπεριφορά της εταιρείας, όπως περιγράφεται στα ανωτέρω, είναι παράνομη, καλούμε τους εργαζόμενους να μην αποδέχονται τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους, ούτε την αντικατάσταση τους με ρεπό.

Οι εργαζόμενοι να υπογράφουν τα Δελτία Απασχόλησης (t/s) με επιφύλαξη για τις ημέρες και ώρες εργασίας που δεν αναγράφονται στα Δελτία Απασχόλησης τους.

Σαν συνδικαλιστική οργάνωση δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής, για την προάσπιση των συναδέλφων και την τήρηση του νόμου, σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

Επικαιρότητα