ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19/02/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΔΕΔΔΗΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ και ειδικά οι τεχνίτες,  δίνουν έναν διαρκή και επίπονο αγώνα πολλές φορές μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες,  ώστε όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας να μην στερηθούν το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρισμού. 

Με κίνδυνο της ζωής τους , θέτουν  ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της Επιχείρησης, παρά την τεράστια έλλειψη προσωπικού που ταλανίζει την Επιχείρηση εδώ και πολλά χρόνια.

Με βάση αυτή την προσφορά τους η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει το δύσκολο  αγώνα που δίνουν καθημερινά, μια αναγνώριση που δεν εμπεριέχει κανένα οικονομικό κόστος, γιατί το μόνο που ζητούν είναι η άρση των αδικιών που υφίστανται έναντι των συναδέλφων  που εργάζονται στις άλλες εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ.

 

Η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν άμεσα να αποκαταστήσουν την αδικία του διαφορετικού μισθολογικού κόστους  μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου ΔΕΗ, με τον ΔΕΔΔΗΕ να είναι στο κατώτερο επίπεδο, όταν είναι γνωστό ότι η εταιρεία έχει πολλά έκτακτα μεταβλητά κόστη (θεομηνίες, καύσωνες κ.α.).

Η Κυβέρνηση για λόγους ισονομίας και ηθικής αποκατάστασης των εργαζομένων, χωρίς να τους διακρίνει σε πατρικίους και πληβείους, πρέπει να διαμορφώσει   ενιαία μισθολογική βάση για όλους τους εργαζομένους του ομίλου, στα επίπεδα που βρίσκεται το μισθολογικό κόστος της μητρικής εταιρείας (ΔΕΗ), χωρίς να επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες που πιθανόν να λειτουργούν με συντεχνιακά κριτήρια.  

Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι τόσο ανάλγητη με τους εργαζομένους του ΔΕΔΔΗΕ και να τους διαχωρίζει από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Ομίλου τη στιγμή που διέπονται από τον ίδιο κανονισμό προσωπικού και το ίδιο μισθολόγιο όταν διακηρύσσει την κοινωνική ευαισθησία, μια ευαισθησία που πρέπει να γίνει πράξη και όχι να αποτελεί θεωρητικές διακηρύξεις στα πάνελ των ΜΜΕ και των λαοσυνάξεων. 

Ταυτόχρονα και η Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία είναι επικεφαλής του Ομίλου, πρέπει να συμβάλει από την πλευρά της στην προσπάθεια  ενιαίας βάσης  του μέσου μισθού  σε όλο τον Όμιλο, στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα στην ίδια τη ΔΕΗ. 

Οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ δεν ζητούν καμία αύξηση , γιατί  η αποκατάσταση της αδικίας δεν είναι αύξηση,  απαιτούν σεβασμό και αναγνώριση του δύσκολου έργου τους.  

Έδειξαν υπομονή και μεγάλη ανοχή, αλλά πλέον έχουν φτάσει στα όρια τους, ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα, γιατί θα έχει την ευθύνη για ότι συμβεί στη λειτουργία της Επιχείρησης.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό, δυνατά και εντατικά.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Επικαιρότητα