ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 30 -11- 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες –οι,

Η Ένωσή μας, στο τελευταίο ΔΣ, αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων για την επίλυση πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν τον εργαζόμενο καθημερινά και δεν τον αφήνουν απερίσκεπτο να εργαστεί με ηρεμία και ασφάλεια στην εργασία του.

Χρόνια τα αιτήματα μας για προσλήψεις προσωπικού, εφόσον η εντατικοποίηση της εργασίας έχει γίνει βασικός παράγοντας ατυχημάτων και έχει οδηγήσει στην «εργολαβοποίηση των πάντων» με τις γνωστές κακοτεχνίες.

Χρόνια τα αιτήματά μας για εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, με κατάλληλα υλικά και ΜΑΠ/ΜΟΠ (Μέσα Ατομικής και Ομαδικής Προστασίας).

Σε όλα αυτά τα ζητήματα έχει προστεθεί και η ένταξη των εργαζόμενων στα ΥΒΑΕ, που με αυθαίρετες ερμηνείες Σ.Σ.Ε., δεν μπαίνει στην ουσία του προβλήματος αλλά προσπαθεί να προσθέσει άλλη μία οικονομική αφαίμαξη για τους εργαζόμενους.

 

Έχοντας όλα αυτά τα δεδομένα, έχοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς την απόδοση των οφειλόμενων αναπαύσεων, το σωματείο μας αποφάσισε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Δεκεμβρίου του 2015.

Οι κινήσεις μας οδήγησαν την Διοίκηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την ΕΤΕ/ΔΕΗ, συνεπικουρούμενη από την Ομοσπονδία μας, για την επίλυση των προβλημάτων που άπτονται του τεχνικού κλάδου, έχοντας άμεσο αντίκτυπο σε όλο τον Όμιλο.

Μετά τις επαφές που έγιναν με τις Διοικήσεις των δύο εταιριών, δεσμεύτηκαν για την άμεση επίλυση μεγάλου μέρους των προβλημάτων μας.

Η Ένωσή μας, κρατώντας υπεύθυνη στάση, σε αντίθεση με άλλους, δεν αρνήθηκε ποτέ τον διάλογο. Παρόλα αυτά δεν επαναπαυόμαστε στις δεσμεύσεις και τονίζουμε ότι, εάν δεν έχουμε οριστική λύση στα αιτήματά μας, θα προχωρήσουμε στην δέσμευση μας απέναντι στα μέλη μας για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Επικαιρότητα