ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΛΠΙΔΑ;

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02/02/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΛΠΙΔΑ;

Μπροστά σε μία ακόμη θεομηνία βρέθηκαν οι εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ και όλο το τεχνικό προσωπικό  του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.

Οι λιγοστοί εναπομείναντες ΗΡΩΕΣ αντιμετώπισαν για ακόμα μία φορά, με μοναδικό επαγγελματισμό τόσο τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, όσο και τον δυσθεώρητο όγκο εργασιών και βλαβών που προκλήθηκαν κυρίως στα Δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ, βγάζοντάς τον ασπροπρόσωπο! Απέδειξαν με τον τρόπο αυτό ότι η εμπειρία και η εργατικότητα των εναεριτών, αποτελούν την ΕΛΠΙΔΑ που μπορεί να ξαναδώσει ΦΩΣ, μεταλαμπαδεύοντας την μοναδική γνώση που διαθέτουν στην επόμενη γενιά τεχνικών.

 

Ομοίως και οι τεχνικοί της ΔΕΗ έδωσαν τον δικό τους αγώνα στα ορυχεία, στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για την ευστάθεια του συστήματος, όπως και οι εναερίτες και οι τεχνικοί του ΑΔΜΗΕ αντιμετώπισαν με την σειρά τους έγκαιρα, όλες τις βλάβες που προκλήθηκαν.

 

Σε μια χιονοκαταιγίδα ευθυνών η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ ζητά για πολλοστή φορά: Προσλήψεις με μόνιμο και επαρκές προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, μέσα από τις σχολές μαθητείας που διαθέτει ο Όμιλος ΔΕΗ, για να μπορούμε να διαχειριστούμε υπεύθυνα την αξιοπιστία των δικτύων από κάθε κίνδυνο!

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ  επιπρόσθετα αισθάνεται την ανάγκη να ενώσει τη φωνή της με την αγανάκτηση των πολιτών, κάθε φορά που στερούνται το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αποδεχόμενοι το γεγονός ότι πρέπει να ζούμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πρέπει να αναγνωρίσουμε και την έλλειψη γνώσης και συνεργασίας των κρατούντων που κατέχουν θέσεις ευθύνης και δεν δύναται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Όταν:

  • Η προπαγάνδα της ωραιοποίησης κάποια στιγμή εκτοπίζετε από τα γεγονότα.
  • Οι αποφάσεις που παίρνονται στο πόδι είναι ορατές και επικίνδυνες.
  • Το κόστος της πρόληψης είναι λιγότερο από το κόστος της αποκατάστασης.
  • Οι πολίτες στερούνται τα στοιχειώδη και καθίσταται αδύνατη ακόμα και η παραμονή στα σπίτια τους.

Τότε η ελπίδα χάνεται και επιβάλλεται πλέον να βλέπουμε όλοι τις αποτυχίες, ώστε άμεσα να υπάρξει αλλαγή ρότας προς την ορθή κατεύθυνση! Οργάνωση και επάνδρωση όλων των κρατικών δομών με μόνιμο, ικανό, έμπειρο προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό είναι η λύση και όχι ο βωμός του εφήμερου κέρδους!

Η ελπίδαυπάρχει, αρκεί να συναντηθεί με το όραμα που θα την αναστήσει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

Επικαιρότητα