« Παράξενη πρωτομαγιά μ’ αγκάθια πλέκουν σήμερα στεφάνια…»

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/04/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Παράξενη πρωτομαγιά μ’ αγκάθια πλέκουν σήμερα στεφάνια…»

Η 1 Μαΐου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εργατικό κίνημα από το 1886, είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς για ενότητα και αγώνα παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο ειδικά φέτος όπου εν μέσω πανδημίας ο νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση έχασαν τις μάσκες τους. Η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επικρατούν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και εκφράζονται με τις πιο δυσοίωνες προοπτικές για τους εργαζόμενους. Είναι ώρα για κοινωνική δικαιοσύνη, επιβάλλεται να αναθεωρήσουν τις αντιλήψεις τους και να μην επιτίθενται στοχοποιώντας τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη και την πρόοδο των κοινωνιών. Εν μέσω πανδημίας όλες οι χώρες το δημόσιο σύστημα υγείας εμπιστευτήκαν για την αντιμετώπιση της.

Συνάδελφοι – σσες

Αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το ηλεκτρικό ρεύμα ως κοινωνικό αγαθό και να μην εμπορευματοποιηθεί στο βωμό του κέρδους. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο τη βίαιη απολιγνιτοποίηση. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο το ξεπούλημα του ομίλου και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Είναι ημέρα αντίστασης απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές πολιτικές λιτότητας, θυμίζοντας ότι όλα κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες και με θυσίες των εργαζομένων.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Επικαιρότητα