Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣΗΜΟ ΑΓΩΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δημοφιλή

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

Ακόμη μία νέα αναβολή της υπόθεσης του τιμολογίου ΓΠ από το ΣτΕ

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σε δελτίο τύπου μας ενημερώνει: "Αγαπητοί Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι...

Εθελοντική αιμοδοσία στην Μεγαλόπολη

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ...

Συγχαρητήρια στους ηρωικούς συναδέλφους μας και συμπαράσταση στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ δίνει...

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 28/04/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣΗΜΟ

ΑΓΩΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συμπληρώνονται φέτος 136 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886 και οι αγώνες τους αποτελούν φωτεινό φάρο για όσα κέρδισαν οι εργαζόμενοι με θυσία και αυταπάρνηση.

Ο αγώνας της Εργατικής Τάξης για την καθιέρωση του 8ώρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Παιδείας, είναι μερικά από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του Εργατικού Κινήματος, τα οποία όμως σήμερα είναι στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων αντεργατικών πολιτικών που προσπαθούν να τα καταργήσουν στην πράξη.

 

Η πρόκληση για το Εργατικό Κίνημα είναι τεράστια γιατί καλείται για μια ακόμα φορά να υπερασπιστεί το εργασιακό και κοινωνικό κεκτημένο, το οποίο απειλείται βάναυσα από τις Διεθνείς αντεργατικές πολιτικές και την προσπάθεια που γίνεται να εφαρμοστούν και στην χώρα μας.

Παράλληλα, η τεράστια πολιτική, ανθρωπιστική, οικονομική και ενεργειακή κρίση, το υψηλό κόστος ζωής και η ακρίβεια των αγαθών πρώτης ανάγκης και όχι μόνο, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλούν την ασφαλή και ευπρεπή διαβίωση των πολιτών και δημιουργούν νέες συνθήκες φτωχοποίησης της κοινωνίας.

Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, για την Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-KHE και τους εργαζόμενους αποτελεί την αφετηρία για ενωτικούς-αποφασιστικούς-αλληλέγγυους αγώνες, για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών, θέτοντας νέους κοινωνικούς στόχους και την επαναφορά της ηλεκτρικής ενέργειας στα κοινωνικά αγαθά.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11:00 π.μ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Επικαιρότητα