Ενημερωτικό Δελτίο 30/07/2012

Δημοφιλή

Επανηλεκτροδότηση: Τι πρέπει να κάνετε

 - Για ηλεκτροδότηση ακινήτου που προσωρινά δεν ηλεκτροδοτείται Αρμόδιος για...

Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ -ΚΗΕ Σήμερα, 21...

ΕΤΕ/ Ομίλου – ΔΕΗ: Τιμή και δόξα στους μαχητές και νεκρούς της Μάχης της Ηλεκτρικής

Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ τιμούμε τους...

E.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ: Λέμε όχι στην εμμονή της βίαιης απολιγνιτοποίησης

Ανησυχία και απόγνωση δημιουργούν στους εργαζόμενους αλλά και στην...

Άλλος ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ ,θυσία στο βωμό της εγκληματικής αδιαφορίας. Θύμα του ακήρυχτου πολέμου ,ένας συνάδελφος εργαζόμενος χθές κεραυνοβολήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών

στον Υποσταθμό Μεταφοράς Ξυλοκαμάρας (Χανιά) και νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα..Πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα σοβαρού εργατικού ατυχήματος, μέσα στο 2012, για το οποίο ηθικός αυτουργός είναι η Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία προφανώς θεωρεί τους εργαζόμενους «αναλώσιμους».

Εξοντωτικά ωράρια, ελλιπής επάνδρωση συνεργείων . έλλειψη εκπαίδευσης, συγκροτούν τους βασικούς άξονες της Διοικητικής πρακτικής, που εκπορεύεται από τις επιταγές του λιγότερου εργασιακού κόστους. Τεράστια έλλειψη προσωπικού , αθρόες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων και η κάλυψη των αναγκών με νέους ανειδίκευτους και ανεκπαίδευτους υπαλλήλους και εργολάβους, είναι οι κύριες ευθύνες που φέρει η Διοίκηση και οι οποίες συντελούν στη δημιουργία ατυχημάτων.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι….

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή, την ακεραιότητα και την υγεία των εργαζομένων.

Επιτέλους τι πρέπει να γίνει ώστε να αφυπνιστούν οι υπεύθυνες αρχές, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να αντιληφθούν ότι ανθρώπινες ζωές εκτίθενται σε κίνδυνο, γιατί κάποιοι συνεχίζουν προκλητικά να αδιαφορούν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Επικαιρότητα