ete-dei.gr

Τελευταίο Νέα - Ε.ΤΕ ΔΕΗ
Τελευταία Νέα

Τελευταία Νέα (567)

Στο επίπεδο εταιρειών ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ – ΑΔΜΗΕ και των συναρτώμενων εταιρειών που απασχολούνται για την διεκπεραίωση της παραγωγής – διανομής και μεταφοράς του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές, καθημερινά μας εξιστορούνται παρ’ ολίγων  ατυχήματα – δυστυχήματα λόγω μη σωστής λειτουργίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, απαξίωσης μονάδων, σχεδιασμού αποσύρσεων και εκμετάλλευσης και δυστυχώς πολύ συχνά οι εξιστορήσεις γίνονται πραγματικότητα χάνοντας συναδέλφους.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας απέναντι στην απαξίωση που έχουν περιέλθει διαχρονικά οι Τεχνικοί Τομείς των περιοχών προκειμένου να εκχωρηθούν δραστηριότητες σε εργολάβους.

Παρόλη τη ρητορική για ασφάλεια στην εργασία βλέπουμε να παραλείπονται ουσιαστικοί παράγοντες που την εξασφαλίζουν.

Η μείωση προσωπικού που συντελέστηκε την προηγούμενη δεκαετία ήταν τεράστια, με αποτέλεσμα τα τμήματα βλαβών του Δικτύου να βρίσκονται σε οριακό σημείο. Οι προσλήψεις που άρχισαν να γίνονται κυρίως στο ΔΕΔΔΗΕ, μετά από πολλά χρόνια,  δεν επαρκούν, χρειάζονται περισσότερες και με γρηγορότερο ρυθμό, ενταγμένες στον ΚΚΠ ΔΕΗ.

Ζητούμενο αποτελεί η άρτια σύνθεση των συνεργείων σύμφωνα με τους νόμους και τις οδηγίες λειτουργίας της επιχείρησης. Τα συνεργεία "πρώτης γραμμής" πρέπει να απαρτίζονται από το πλέον έμπειρο προσωπικό, λόγω της επικινδυνότητας των εργασιών αλλά και λόγω της ευθύνης την οποία αναλαμβάνουν. Οι προσωρινές λύσεις χρησιμοποίησης ανθρώπινου δυναμικού με ευέλικτες σχέσεις εργασίας (παροχής υπηρεσιών «μπλοκάκι», οκτάμηνα και εργολαβικούς) αλλά και η μη πρόσληψη τακτικού προσωπικού δεν δίνει και δεν θα δώσει λύση.

Οι αποχωρήσεις των συνάδελφων που συνταξιοδοτήθηκαν, αλλά και αυτών που έχουν τις προϋποθέσεις να αποχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, έχουν δημιουργήσει και θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε τεχνογνωσία - εμπειρία.

Ακόμα όμως και αν ληφθεί υπόψιν η μελλοντική πρόσληψη τεχνιτών η απόκτηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας και εμπειρίας προϋποθέτει αρκετό χρόνο ουσιαστικής εκπαίδευσης στις σχολές μας αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους τεχνικούς – εκπαιδευτές, αλλά και μετέπειτα εκπαίδευση στο πεδίο δράσης. Η έλλειψη έμπειρου προσωπικού διαμορφώνει ένα εξαιρετικά δύσκολο εργασιακό τοπίο το οποίο με σύνοδο χαρακτηριστικό την εντατικοποίηση οδηγεί σε ατυχήματα και τραγωδίες. Βεβαίως η εκπαίδευση πρέπει να είναι συνεχόμενη για άρτια τεχνική καλυτέρευση των εργαζομένων που θα ακολουθεί την τεχνολογία και τις νέες τεχνικές.

Εάν πιάσουμε  αναλυτικά τις εταιρείες, θα χρειάζονταν τόμοι για ανάλυση που απαιτείται η συνεχής διαβούλευση εταιρειών – εργαζομένων για ουσιαστικές λύσεις.

Επιβάλλεται να ενεργοποιηθούν οι επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας.

Παραθέτουμε λιγοστά από τα πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα τα οποία είναι διαχρονικά :

-      το γεγονός ότι κατά την εκτέλεση σημειωμάτων απομόνωσης δικτύου Μ/Τ όπου πρέπει να τοποθετηθούν γειώσεις σε ακροκιβώτια (ακροδέκτες) υπόγειου καλωδίου δεν υπάρχουν τυποποιημένες γειώσεις

-     η έλλειψη τυποποιημένων γειώσεων συνεστραμμένων αγωγών όπου τοποθετούνται στα τέρματα των αναχωρήσεων σε ειδικούς γι’ αυτό ακροδέκτες. Οι δε τελευταίοι έχουν συστηματικά σταματήσει να τοποθετούνται στα δίκτυα συνεστραμμένων καλωδίων  Χ/Τ

-     το γεγονός ότι δεν επισημαίνονται στα σημειώματα Χ/Τ οι οικιακοί  φωτοβολταικοί παραγωγοί και δεν γίνεται σήμανση στο εναέριο (στύλο) και το υπόγειο δίκτυο όπου εξάγει την ενέργεια, δεν υπάρχει στοιχείο ορατής διακοπής του καθώς και γειώσεως έναντι αυτού προς το δίκτυο

-    το απαρχαιωμένο δίκτυο των 6,6KV, όπου ο χειρισμός των διάφορων στοιχείων του είναι εξαιρετικά επικίνδυνος απαιτεί ειδική γνώση και μεγάλη εμπειρία από τους συνάδελφους καθώς πρέπει να γίνει πιο γρήγορα η αντικατάστασή του

-     οι εργολάβοι που καλούνται να εκτελέσουν εξειδικευμένες εργασίες δικτύων χωρίς γνώση και εμπειρία με ανειδίκευτους εργαζομένους, σε γνώση του ΔΕΔΔΗΕ, επιβάλλεται να σταματήσουν άμεσα, με την επιστροφή των αντικειμένων αποκλειστικά σε μόνιμο και έμπειρο προσωπικό

-    το απαράδεκτο φαινόμενο στον ΑΔΜΗΕ που έχει ξεχάσει τι σημαίνει πρόσληψη τακτικού προσωπικού και εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» κάνουν χειρισμούς στα 150 και 400 KV, επιβάλλεται να ξεκινήσουν άμεσα οι προσλήψεις.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πληθώρα παραδειγμάτων επικινδυνότητας, που οι τεχνικοί μας έρχονται αντιμέτωποι και ανταποκρίνονται με επιδεξιότητα λόγω εμπειρίας. Όμως απ’ ότι φαίνεται ψηλαφίζουμε τα όρια της αντοχής μας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για όλους .

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ -  ΚΗΕ με στάση ευθύνης, απέναντι στους συναδέλφους, την κοινωνία και τον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχθεί διαχρονικές παθογένειες ως ατομικές ευθύνες, τρέχοντας πίσω από δυσάρεστα γεγονότα.  

 

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΉ ΜΑΣ ΣΤΑΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
 ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

 
Σας προσκαλούμε την ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 και από ώρα 08.30-13.30 π.μ  στην Περιοχή Φιλοθέης – Κηφισιάς να αφιερώσετε δέκα  λεπτά από το χρόνο σας,  στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που πραγματοποιούμε και να στρατευθείτε μαζί μας σ΄ έναν αγώνα πολύ δύσκολο μεν, αλλά συνάμα και πολύ όμορφο που είναι ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ.    
Τηρώντας απαρέγκλιτα όλους τους κανόνες ασφαλείας και έχοντας μαζί σας:  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΑΡΙΘΜΟ ΑΜΚΑ    
 
ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΥΤΕ   ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ    
ΜΟΝΟ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ                                         
ΕΙΝΑΙ  ΖΗΤΗΜΑ  ΖΩΗΣ                                                                              
ΕΙΝΑΙ  ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ    
 
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ,
ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ  ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑ    
 
Μοιράσου τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Δώσε αίμα.

Hμερομηνία: 14/03/2023                                                 

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, με κεντρικό μήνυμα της κοινωνίας, την απόδοση ευθυνών πέρα από κάθε σκοπιμότητα και, παράλληλα, να πιέσει ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να μην ζήσουμε στο μέλλον μία παρόμοια τραγωδία, όπως αυτή στα Τέμπη.

Η ασφάλεια των ανθρώπων που κινούνται στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προφυλαχθεί, όπως και η ασφάλεια των εργαζομένων που το υπηρετούν.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ - ΚΗΕ αγωνίζεται διαχρονικά για να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και, ταυτόχρονα, αγωνίζεται ώστε να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως οικονομική μονάδα κόστους.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Συγκέντρωση στην Αθήνα: Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00πμ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

 

                                                                                                                                                                                        Ημερομηνία: 07/03/2023

Η ΕΤΕ/Ομίλου ΔΕΗ- ΚΗΕ συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε το ΕΚΑ καθώς και τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη στις 8 Μάρτη και καλούμε τους εργαζόμενους σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις συγκεντρώσεις.

Ενώνουμε την φωνή μας, με όλα τα σωματεία ώστε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και μην μετατραπούν οι συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Παράλληλα απαιτούμε την άμεση εφαρμογή πολιτικών υγείας και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, έτσι ώστε να μη γίνουμε μάρτυρες στο μέλλον αντίστοιχης εθνικής τραγωδίας.

Τέλος καλούμε όλους, να παραβρεθούν στις 13.00 στην πλατεία Συντάγματος.

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ τιμά τους αγώνες όλων των γυναικών για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων, ίσων ευκαιριών και ίσων προσβάσεων στις κοινωνίες που ζουν και δραστηριοποιούνται.  Η αξιοσύνη, η ικανότητα, η δημιουργικότητα και ο δυναμισμός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά (και όχι το φύλο) που τις κάνουν μοναδικές και πρωτοπόρες.

Σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ οι γυναίκες συνάδελφοι εργάζονται σε διάφορους τομείς και ειδικότητες, χωρίς μισθολογικές ή άλλου είδους διακρίσεις, ενώ συμμετέχουν δυναμικά και στη διοίκηση.

Από θέσεις ευθύνης, πάραυτα, παρουσιάζονται, ακόμη, φαινόμενα εργασιακής αδικίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς σε χώρους εργασίας, δείχνοντας ότι οι τοξικές και προσβλητικές νοοτροπίες του παρελθόντος δεν έχουν περιορισθεί εντελώς. Το Συνδικαλιστικό Κίνημα παραμένει άγρυπνο ώστε να καταγγείλει και να εξαλείψει, όπου εντοπίσει, φαινόμενα αδικίας εναντίον των εργαζόμενων γυναικών.

Επιπρόσθετα, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι και μέρα προβληματισμού αφού βρίσκει το 50% των μητέρων σε μονογονεϊκές οικογένειες και το 1/3 των γυναικών, που ζουν μόνες σε ευρωπαϊκές χώρες, να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών ενέργειας, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα ευρωβουλευτές και μέλη εθνικών κοινοβουλίων, οι οποίοι μετείχαν στην ετήσια συνάντηση της διακοινοβουλευτικής επιτροπής που σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ εκφράζει τον απόλυτο σεβασμό της στους αγώνες των γυναικών και στέκεται διαχρονικά δίπλα τους, σηκώνοντας ασπίδα προστασίας σε όποια προβλήματα και αν αντιμετωπίζουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Σελίδα 1 από 114

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Στουρνάρη 73 - 75 ,
Αθήνα, T.K 104 32
 (210)52 30 100 / 52 29 991
 (210)52 34 984
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βρίσκεστε εδώ: Home Τελευταία Νέα