ete-dei.gr

Τελευταία Νέα
Prev Next

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση στη συνδ…

21-02-2020 Hits:149 Τελευταία Νέα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21/02/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση στη συνδικαλιστική δράση Καταδικάσαμε το ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ...

Περισσότερα

ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ Ο.…

21-02-2020 Hits:46 Τελευταία Νέα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20/02/2020   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΗΣΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ Ο.Α.Σ.Α. ΠΕΡΙΟΔΟΥ 01/03/2020 – 28/02/2021 ΠΡΟΣΟΧΗ !...

Περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

10-02-2020 Hits:103 Τελευταία Νέα

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ - ΚΗΕ καλεί...

Περισσότερα

Ο κρότος της σιωπής

13-01-2020 Hits:717 Τελευταία Νέα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 13/01/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο κρότος της σιωπής Η ψυχρή επέλαση του...

Περισσότερα

'Ασχημα " καιρικά" φαινόμενα

02-01-2020 Hits:346 Τελευταία Νέα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 02/01/2020  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για πολλοστή φορά, οι εναερίτες του ΔΕΔΔΗΕ, και...

Περισσότερα

Συνέχιση της απεργίας

27-11-2019 Hits:1248 Τελευταία Νέα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/11/2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ψήφιση του καταστροφικού νομοσχεδίου για την «διάσωση...

Περισσότερα

Ενημέρωση για τις απεργιακές κινητοποιήσ…

25-11-2019 Hits:821 Τελευταία Νέα

                 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 25/11/2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ε.ΤΕ. Ομίλου ΔΕΗ-ΚΗΕ ενημερώνει τα μέλη...

Περισσότερα
Tα Δελτία Τύπου του Συλλόγου μας
Επιστολές - Ανακοινώσεις Τ.Δ.Ε.
Καταστατικό του Συλλόγου μας

Newsletter:

Για επικοινωνία μέσω email ή κινητού πατήστε εδώ:

Παρασκευή, 21 Σεπ. 2012 00:00

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ.

Τα αντεργατικά μέτρα διαδέχονται το ένα το άλλο, την ώρα που τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα βιώνουν

στο σύνολό τους, τις επώδυνες συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Το εργατικό εισόδημα καταποντίζεται και κατατρώγεται επιπρόσθετα από την ακρίβεια και την φορομπηξία. Οι εργασιακές σχέσεις, οι οποίες έχουν ήδη ελαστικοποιηθεί μπαίνουν για μια ακόμη φορά στο κρεβάτι του Προκρούστη.

Το ξήλωμα των Συλλογικών Συμβάσεων, μετά τον Ιδιωτικό Τομέα, επιχειρείται να σαρώσει και όλο τον χώρο των ΔΕΚΟ.

Το ασφαλιστικό επανέρχεται στο προσκήνιο για να χτυπηθούν τα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, να λεηλατηθεί το εφάπαξ και οι επικουρικές συντάξεις, να επιμηκυνθούν τα όρια συνταξιοδότησης, να αυξηθούν για τους εργαζόμενους, οι ήδη υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Οι ιδιωτικοποιήσεις προωθούνται με την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να είναι οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις απαξίωσης και ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας. Ακολουθεί η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ, η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Δημόσιου Τομέα.

Τα μέτρα που έρχονται συμπυκνώνουν για μια ακόμη φορά τον ταξικό χαρακτήρα της ασκούμενης μνημονικής πολιτικής, όπου οι πολλοί υπερφορολογούνται και πλήττονται, σε όφελος των λίγων και ισχυρών.

Η οικονομική και κοινωνική πολιτική της νέας τρικομματικής κυβέρνησης είναι καταδικασμένη και αυτή σε αποτυχία. Θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η προπαγανδιστική της εκστρατεία και η παραπλανητική ρητορεία περί μεταρρυθμίσεων και τομών, δεν μπορεί να ανακόψει ούτε την λαϊκή δυσαρέσκεια, ούτε μπορεί να κρύψει τα προβλήματα που θα διογκωθούν

Οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί. Αφού δημιούργησαν άτυπα ένα κλίμα αυθαιρεσίας, στους χώρους δουλειάς, τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα αξιώνουν τη νομιμοποίηση του και την διεύρυνσή του. Ο στόχος τους είναι η οριστική κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, το χτύπημα του Εργατικού - Συνδικαλιστικού Κινήματος σε όλα τα επίπεδα, η δραστική μείωση του κόστους εργασίας.

Σ’ αυτές τις αξιώσεις τους, έχουν βρει «ευήκοον ους» τόσο την Τρόικα των τοκογλύφων δανειστών, άλλα και το σαθρό πολιτικό κατεστημένο της χώρας.

Επιχειρούν ιδεολογική παρέμβαση ώστε να καταστήσουν την επιχειρηματικότητα και το κέρδος του κεφαλαίου ως αξίες στις οποίες πρέπει να υποκλιθεί η ελληνική κοινωνία.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Η ιστορία δεν γράφεται με δικαιολογίες, μισόλογα και υπεκφυγές. Οι ανατροπές δεν γίνονται με αποσπασματικές κινήσεις, λειψές ενέργειες και ντουφεκιές του αέρα, που επιστρατεύονται για τα προσχήματα και την τιμή των όπλων.

ΣΤΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. Απαντάς με δυναμισμό και αποφασιστικότητα .. Με ταξικό, αγωνιστικό πλαίσιο διαρκείας και ταξικής αλληλεγγύης, που θα μπορούν να ενταχτούν σε αυτό και δυνάμεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος, που σήμερα βρίσκονται μετέωρες.

ΣΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ .. Δεν μας ταιριάζει η μιζέρια και ο κανιβαλισμός των μνημονίων.. Η τύχη μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από τη βούληση της κυβέρνησης και των διεθνών εντολέων της.

Οι εργαζόμενοι μέλη μας, άλλα και το σύνολο των εργαζομένων της ΔΕΗ, δεν αποδέχονται την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας, την κοινωνική και οικονομική τους εξόντωση. Δεν συμβιβάζονται με τους μονόδρομους και την λογική του αναπόφευκτου.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ .. Η ώρα να βγούμε στους δρόμους στέλνοντας μήνυμα οργής και αγανάκτησης στα πολιτικά ξόανα και τις μιντιακές παραδουλεύτρες του συστήματος.

ΣΗΜΑΝΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑΣ ..

Η ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ Η ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΜΕ ..

Τούτη την ύστατη ώρα ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ προς την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, προς όλους τους ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, αλλά και το ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στη ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ..

ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ, ΘΑ ΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

 

ΟΛΟΙ MAZI ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

 

Για την ΕΤΕ/ΔΕΗ

 

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                 ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ                        ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤ

 

Κοινοποίηση :

ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ

Πρωτοβάθμιους Συλλόγους μέλη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Στουρνάρη 73 - 75 ,
Αθήνα, T.K 104 32
 (210)52 30 100 / 52 29 991
 (210)52 34 984
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βρίσκεστε εδώ: Home Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.